A legszebb budapesti nevezetességek

Posted by A visszérkezelés legjobb és legolcsóbb módja on in Uncategorized |

 budapest-halaszbastya

Hazai és külföldi turisták gyakori úti céljaként szerepel Budapest. Nem véletlen, hiszen akár több hétre elegendő programot kínál mindazoknak, akik izgalmas szórakozási után vágyakoznak. A történelmi nevezetességek, impozáns épületek, régmúltat idéző fürdőhelyek és persze igényesen kialakított vendéglátóhelyek, hotelek vagy Budapest apartman  kedvelői bőséges választékból válogathatnak. A város nevezetességei közül több a Világörökség részeként számon tartott, de természetesen kulturális értékekben is bővelkedik Budapest területe.

Történelmi múlt és a jelenkor találkozása

Budapest-Mucsarnok

A Duna által kettészelt város fölé magasodik a Budai várnegyed, amely éjszakai kivilágításban páratlan látványt nyújt. Nem csak ezért érdemel azonban szót, hanem az ott megtalálható számos történelmi múlttal rendelkező épület apropóján is. A Királyi palota az Oroszlános udvarral, a Magyar Nemzeti Galériával, a Budapesti Történeti Múzeummal, valamint a számos értékes kéziratot őrző Országos Széchenyi Könyvtárral a főváros egyik leglátogatottabb területének számít, ahol szabadtéri programokat, vásárokat is rendszeresen tartanak. A közeli Halászbástya teraszairól fenséges panoráma nyílik a városra, de a Mátyás templom freskói és üvegablakai is mindenképpen említést érdemelnek.

Természet a város szívében

A Hősök tere szomszédságában fekszik a Városliget, mely méltán kedvenc tartózkodási helye a fővárosiaknak és a turistáknak. Az európai szinten is kimagasló színvonalat és méreteket képviselő Széchenyi Fürdő télen-nyáron várjavarosliget a fürdőzni vágyókat, az Fővárosi Állat-, és Növénykert pedig immáron számos új komplexummal igyekszik szolgálni a kicsik és nagyok tökéletes kikapcsolódását. A ligeti csónakázótó, a műjégpálya és a számos látnivalóval büszkélkedő Vajdahunyad vára is szerves részét képezik az övezetnek, amely kapcsán érdemes felkeresni a Hősök terét övező múzeumokat is.

Kulturális programok a Hősök terén

S ha már szó esett a múlt szimbólumává vált Hősök teréről, akkor álljon itt néhány információ erről a kétségkívül gyakori turisztikai célpontnak számító helyről is. A Milleniumi Emlékmű közepén egy, a tetején Gábriel arkangyal szobrával MTAbüszkélkedő, 36 méter magas oszlop áll. A két köríves oszlopcsarnokban hazánk történelmi múltját idéző, királyokat ábrázoló szobrait láthatjuk. A tér gyakran ad helyszínt kulturális programoknak, de a művészetek iránt érdeklődők is megtalálják itt számításukat. A Szépművészeti Múzeum és a bazilikális alaprajzú Műcsarnok szintén a város ismert jelképeinek számítanak.

Copyright © 2015-2019 Mobiltelefon Szaküzlet és Szerviz All rights reserved.
This site is using the MultiBusiness Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com